Sollicitatietips

“There is never a second chance to make a first impression”

Een goede “Personal Branding” is heel belangrijk als je op zoek gaat naar een nieuwe baan. Als je jezelf presenteert aan een nieuwe werkgever, dan wil je graag dat jouw persoonlijkheid, kennis en ervaring optimaal overkomen. Laat zien wat jou uniek maakt en hoe je je onderscheidt van andere kandidaten. Wie je bent en waar je voor staat, daar gaat het om!

Bij Deltamilieu Recruiters staat ons team voor je klaar om je te coachen en begeleiden in jouw Personal Branding tijdens het gehele sollicitatieproces, van CV tot sollicitatiegesprek. Maar er zijn ook dingen die je zelf alvast kunt doen:

Tip 1. Zorg voor een compleet CV met een representatieve foto van jezelf. 

Vermeld je werk- en studie ervaring in omgekeerde chronologische volgorde. Bekijk welke ervaring relevant is voor de baan waarop je wilt solliciteren en laat overbodige informatie weg. Idealiter is jouw CV maximaal 2 A4-tjes lang. Goed is om je bijbanen, vrijwilligerswerk, verenigingsfuncties en hobby’s te vermelden die wat zeggen over jouw drive en ambitie. Als je via ons wordt bemiddelt dan helpen we je om jouw CV te optimaliseren!

Tip 2. Schrijf een korte motivatie die vertelt welke ervaring en competenties jou geschikt maken voor de functie.

Ga bij het schrijven van jouw motivatie uit van het perspectief van de werkgever: vertel dus niet alleen waar jij zelf naar op zoek bent, maar ligt toe welke ervaring en competenties jou zo geschikt maken. Zodra je een kennismaking met ons hebt gehad en wij jou voorstellen bij één van onze opdrachtgevers, dan kijken we samen met jou naar wat jouw ‘unique selling points’ zijn en die verwerken we in jouw uiteindelijke motivatie. Zodat deze precies weergeeft wat jouw kracht is!

Tip 3. Up-date je Social Media en kijk kritisch naar de inhoud van je pagina’s.

Er worden nog heel veel berichten geplaatst die een toekomstige werkgever liever niet wil zien. Wis de foto’s die niet representatief zijn en zorg dat jouw LinkedIn pagina overeenkomt met jouw recente CV. Tip: op LinkedIn kun je andere vragen als referent, dus ken je nog oud leidinggevenden of collega’s die jouw willen aanbevelen online: schakel ze dan in om een stukje over jou te schrijven!

Tip 4. Zorg voor een professioneel e-mailadres.

Komt jouw e-mailadres serieus over naar een nieuwe werkgever toe? Of heb je iets als zeehondenzijnleuk@hotmail.com of emmadepemma@gmail.com? Maak als je gaat solliciteren een professioneel e-mailadres aan waarmee je voor de dag kunt komen. Het beste kies je voor je volledige naam of voorletters in combinatie met je achternaam.

Tip 5. Zorg voor een representatieve versie van jezelf bij het sollicitatiegesprek.

Word je op gesprek uitgenodigd? Zorg dan voor representatieve kleding en een verzorgd uiterlijk. Wat belangrijk is om jezelf altijd goed in te lezen in het bedrijf en de vacature. Een lijstje met goede vragen meenemen is echt geen schande en laat zien dat je tijd hebt genomen om je voor te bereiden. Maak je geen zorgen: als je via ons op gesprek gaat, dan gaan we je hier apart op voorbereiden. Wij coachen je zodat je van tevoren weet waar je rekening mee moet houden!

Het is ons vak om ervoor te zorgen dat jij opvalt! Schrijf je vrijblijvend in bij Deltamilieu Recruiters en wij adviseren je graag vrijblijvend en kosteloos over jouw Personal Branding.