Veldwerkproject in Noord-Holland gestart!

Roadwork
09-05-2017

Delta helpt regelmatig met spoed klussen om tijdens projecten in de gaten te houden dat de natuur zo min mogelijk wordt verstoord. Op deze manier kunnen werkzaamheden worden verricht op een verantwoorde manier. Zo ook bij de provincie Noord – Holland die heeft besloten om een aantal bomen te kappen om veiligheidsredenen. Het gaat 1600 iepen die staan aan weerszijden van de Markerwaardweg tussen de N23 en Zwaagdijk-Oost (N239). Doordat de wortels niet stevig genoeg geworteld zijn, bestaat er een risico dat de bomen om zullen vallen. Om geen risico te nemen heeft de provincie werkzaamheden ingezet om de bomen te verwijderen per 1 mei. Vanwege de veiligheidsrisico’s is de ontheffing dan ook versneld verstrekt.

Bij deze werkzaamheden is het erg belangrijk dat er zo min mogelijk verstoring is voor de natuur, zeker nu in het broedseizoen. In samenwerking met een gespecialiseerd ecologisch adviesbureau is één van onze medewerkers ingezet om het project te begeleiden en toezicht te houden. Hierbij is ook de pers langsgekomen om te zien welke veranderingen er plaatsvinden. 
Kortom, een belangrijk project waarbij wij als Delta het volste vertrouwen hebben dat de juiste expertise op het gebied van ecologie aanwezig is! 

Benieuwd naar het verloop van dit project? Meer informatie is te vinden via deze link


Plaats reactie:

Webdesign & ontwikkeling door Webtraders