Nieuw rapport DPM online: het functioneren van kunstmatige broedvogeleilanden

Broedseizoen
27-11-2017

Er staat een nieuw rapport online vanuit onze collega's van DPM in Vlissingen over een gaaf project dat zij dit jaar gedaan hebben! Het Zeeuwse Landschap heeft in 2016 samen met Stichting Kustbroedvogelfonds een kunstmatig broedvogeleiland voor visdieven laten aanleggen in de Inlaag Oesterput op Noord-Beveland. 

Het betreft een drijvende constructie van 10 bij 12 meter, bestaande uit aan elkaar gekoppelde losse kunststof elementen (zie afbeelding). Op de constructie een laag grind met kokkelschelpen aangebracht. Rondom is het voorzien van een opstaande rand van gaas om te voorkomen dat jonge vogels in het water vallen. Verspreid liggend zijn gresbuizen geplaatst om jonge vogels bescherming te bieden tegen weersinvloeden en predatoren.

Door medewerkers van DPM is het wel en wee van broedvogels op het eiland gedurende het broedseizoen 2017 gevolgd. Het Zeeuwse Landschap heeft tevens gevraagd om het broedsucces van Visdieven te volgen op de reeds langer bestaande eilandjes in de Inlaag ’s Gravenhoek. Ook daarvan wordt in het rapport hier verslag gedaan.

Ben je benieuwd naar dit project? Lees dan het volledige rapport online via 

https://www.deltamilieu.nl/upl... 


Plaats reactie:

Webdesign & ontwikkeling door Webtraders