Campus Recruitment Event: het aantrekken van jong talent door een vernieuwende Employer Branding strategie

Campus
15-09-2017

Deze week was Delta aanwezig op het Campus Recruitment Event in Amsterdam met sprekers van onder andere Jaguar/Landrover, KPMG, ABN AMRO, en Unilever. Een inspirerende middag vol creatieve ideeën en de nieuwste trends op het gebied van Employer Branding!

De Senior Future Talent Manager van Jaguar/Landrover kwam speciaal overgevlogen uit Londen om te vertellen over de gave app die het bedrijf gelanceerd heeft in samenwerking met de band de Gorilla's. De app omvat een spel waarbij er 24 uur de tijd is om een code te kraken. Het doel van de app was het aantrekken van uitzonderlijk IT talent dat in een reguliere sollicitatieprocedure op basis van CV wellicht niet door de procedure zou komen, maar wel beschikt over de skills om succesvol te zijn in de baan die zij moeten invullen. 

De app werd op de dag van lancering meer dan 40.000 keer gedownload en in totaal hebben 500 mensen de code weten te kraken die ervoor nodig was om in aanmerking te komen voor een topbaan als Software Engineer. In totaal kwamen de kosten voor deze app op bijna 40.000 euro, terwijl de campagne in totaal bijna 200.000 euro heeft gekost. Toch heeft de app ervoor gezorgd dat het bedrijf veel waardevolle nieuwe werknemers heeft aangetrokken die in een sterk concurrerende markt anders niet of nauwelijks gevonden waren. Daarnaast heeft de app bijdragen aan de profilering van Jaguar/Landrover van een bedrijf in de automotive branche waarbij er van oudsher vooral Mechanical Engineers werkten, naar een bedrijf dat zich de komende jaren richt op het maken van elektrische auto's en dus een heel anders soort werknemers moet aantrekken, zoals Software Engineers. 

Een overall trend die te zien was is dat bedrijven zichzelf willen onderscheiden door out-of-the-box te denken en op een creatieve manier jong talent naar zich toe willen trekken, in een markt waarin het ook voor de grote bedrijven nog knap lastig is om de juiste mensen te vinden. Daarom is het belangrijk om naar de buitenwereld te laten zien: waar staan we voor en wat hebben wij jou te bieden! Plaats reactie:

Webdesign & ontwikkeling door Webtraders